Χρήστος Δάντης | Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το νέο του τραγούδι! Συμφωνείτε;


 

Μόλις χθες ο Χρήστος Δάντης κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός», σε μουσική δική του και στίχους του Νίκου Σαρρή. Το τραγούδι προκάλεσε αντιδράσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους, λόγω του τίτλου του, αλλά και των στίχων που αναφέρονται στη μη ύπαρξη του Θεού.

Ως προσωπική άποψη του υπογράφοντος, οι στίχοι πολλών τραγουδιών έχουν βαθύτερα νοήματα και δεν θα πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια. Η οπτικοποίηση του τραγουδιού -από τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο- δείχνει ότι αυτό που θέλει να θίξει ο στιχουργός και ο ερμηνευτής είναι οι τραγωδίες, αδικίες και ανισορροπίες που περνάει η ανθρωπότητα και δεν τυγχάνουν , ας πούμε, κάποιας θεϊκής φροντίδας ή παρέμβασης. Σίγουρα, δεν το εξέλαβα ως μια επίθεση προς τον Χριστιανισμό ή κάποια άλλη θρησκεία. Είναι μια καλλιτεχνική έκφραση, με λόγο και εικόνα, που δεν θίγει την πίστη, απλά εκθέτει έναν προβληματισμό κοινωνικής χροιάς. Και στο κάτω κάτω, ελευθερία είναι να πιστεύει κάποιος ο,τι θέλει, ακόμα και στη μη-παρουσία του Θεού, όπως παραδοσιακά τον εννοούμε.

Άλλωστε “Θεοί” υπάρχουν πολλοί ε;

Ακούστε το:

 

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιομπόλας δήλωσε στην εκπομπή “Ευτυχείτε”: «Αυτός ο άνθρωπος ξεπέρασε κάθε όριο! Γενικά ακούμε εις βάρος του Θεού, αλλά όχι να τον μηδενίσουμε και να τον θίξουμε και να ειρωνευτούμε το θείο. Απορώ αυτός ο άνθρωπος πού το πάει, γιατί ξέσπασε έτσι, τι συνέβη. Δεν βλέπει εκκλησίες; Δεν κάναμε Πάσχα; Πώς τα απορρίπτει όλα αυτά; Αυτός το έγραψε, αλλά φταίνει κι αυτοί που δέχτηκαν να το κυκλοφορήσουν. Ζητάω οπωσδήποτε να αποσυρθεί, θίγει όσια και ιερά. Για όνομα του Θεού».

Δείτε το video:

 

Εσείς τι πιστεύετε; Απαντήστε με ένα EMOTICON!

 What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
0
lol
omg omg
4
omg
win win
0
win